Naar inhoud

Museum E!

Museum E!

Immaculata is in 2014 gestart met een totaal veranderingstraject gericht op hoffelijkheid, beleving en het creëren van een uniek decor. Daarom hanteren we voortaan een nieuwe visie:

We werken aan een uniek woonzorgcentrum waar gastvrije zorg voor bewoners een memorabele belevenis wordt voor de hele familie.

Om onze nieuwe visie kracht bij te zetten, werd op zoek gegaan naar een uniek en gastgericht decor dat residenten en familie meeneemt in een totaalbeleving en bovendien tot gastvrije zorg inspireert. Een team van medewerkers en enkele witte raven ging hiernaar opzoek en ontwikkelde Museum E!, een groeiend concept dat nu vorm krijgt.

 

 

Waarom?

Meer nog dan het tentoonstellen van de collectie zélf, vormt de eigenlijke ambitie van museum E! “de ondersteuning van de visie en dagelijkse werking van het WZC” . Met Museum E! wil WZC Immaculata een uniek en Gastgericht decor uitvouwen dat je meeneemt in een totaalbeleving en bovendien tot Gastvrije Zorg inspireert!

Voor wie?

Museum E! richt zich tot bewoners, familie, toekomstige klanten, vrijwilligers, professionele medewerkers en andere partners. Anders dan in andere musea, passeren bezoekers door Museum E! vele jaren lang, elke dag opnieuw.

Wat?

De E! van Museum E! staat voor Ervaren.  

Museum E! biedt een interactieve, dynamische en stimulerende  omgeving voor klanten. “Samen plezier beleven” , “leren van en met elkaar” en “vormen van nieuwe sociale netwerken”  staan centraal.  Het wil bezoekers dichter bij elkaar brengen; en dit nét op het moment dat in ieders biografie ‘zorg voor zorgbehoevende ouderen” centraal staat. 

Hoe?

Museum E! stimuleert de ontwikkeling van verbeeldingskracht vanuit een open kijk op kunst.

Museum E! leeft en groeit mee met de innovatieve keuzes die de organisatie maakt in co-creatie met bezoekers.  Families en medewerkers geven spontaan mee vorm aan het concept.

Communicatie, participatie en reflectie staan centraal in het concept.

Waar?

Museum E! focust op de publieke ruimten van het WZC :parking, inkom, liften en andere circulatiewegen naar en in café Aster, tuin en wandelpad Hof ter Linden . 

Ruimtes waar bewoners wonen, vormen de  semi - publieke ruimtes.  Hier ontplooit Museum E! een dynamisch decor met privaat karakter; een decor  dat vooral het vormen van sociale netwerken tussen bewoners en families ondersteunt.

Welkom in Museum E!

Aanverwante thema's