Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Maandprogramma dienstencentrum Den Appel OKTOBER

appel

Beste bezoekers van Den Appel,

Op zondag 26 september vierden we samen de tiende verjaardag van het dienstencentrum. Een open huis willen wij zijn en daar hebben we de afgelopen 10 jaar samen veel voor gedaan. Elke
dag opnieuw stond het personeel klaar voor de nodige dienstverlening aan onze bezoekers. Maar het personeel stond niet alleen, want echte kwaliteit vraagt om meer. Gelukkig konden wij daarvoor ook rekenen op vele vrijwilligers. Dankzij hun dagelijkse inzet binnen Den Appel kunnen we een nog betere dienstverlening organiseren. Vrijwilligers Pierre en Els omschrijven het als volgt ‘Het dienstencentrum is zoals leven in een dorp: je leert iedereen kennen, je
bouwt een band op met de bezoekers, deelt samen mooie momenten en dat geeft kleur aan je leven’. Een oprechte ‘dank je wel’ aan iedereen die mee heeft gebouwd aan dit mooi en warm verhaal. Graag heffen we het glas op jullie, en hopen we de komende jaren nog meer een plaats in en van de buurt te worden.

Het feesten is nog niet gedaan. Op vrijdag 1 oktober is het internationale dag van de ouderen. Want ouder worden doe je samen en dat vieren we graag. We nodigen dus iedereen uit op één van onze leuke activiteiten, voor een warme maaltijd of een lekkere koffie in ons café.

Daarnaast dragen we graag zorg, met bijzondere aandacht voor mantelzorgers. Mantelzorgers dragen vaak hun zorg alleen, maar dat kan heel belastend zijn. Wij willen je laten weten: je staat er niet alleen voor. Je doet wat je kan en dat is al heel erg wat. Jullie zijn meer dan welkom op het FIKA-moment, om even je zorgen opzij te zetten, en op DOOLHOF, ondersteuningspunt voor familie en naasten van personen met dementie.

Ook het belang van een goede geestelijk gezondheid zetten we graag in de kijker, van 1 tot 10 oktober. Doel: ‘goed in je vel zitten’ en ‘psychische kwetsbaarheid’ bespreekbaar maken. Daarom organiseren we een hele maand lang een reeks activiteiten die je welbevinden gegarandeerd een boost geven.

En tot slot, jullie hebben het al gemerkt, het maandprogramma ‘het boekske’ van Den Appel hebben we in een nieuw jasje gestoken. We hopen dat we jullie nog meer kunnen inspireren.

Blader snel verder; en veel leesplezier.

Hopelijk tot snel.

Ilde Vander Velpen, centrumleider, en Team Den Appel

Dienstencentrum Den Appel
Oude Godsstraat 110, 2650 Edegem -  03/450.84.00
dienstencentrum@wznedegem.be

 

Datum van het bericht: dinsdag 05 oktober 2021