Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Wuif- en belzone in het weekend

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
telefoon

We begrijpen dat dit geen gemakkelijke periode is voor familieleden. Gelet op onze visie
wij werken aan een uniek woonzorgcentrum waar gastvrije zorg voor bewoners een memorabele belevenis wordt voor de ganse familie

We begrijpen dat dit geen gemakkelijke periode is voor familieleden. Gelet op onze visie
wij werken aan een uniek woonzorgcentrum waar gastvrije zorg voor bewoners een memorabele belevenis wordt voor de ganse familie
willen we maximaal inzetten op

  1. communicatie tussen de bewoner en het familielid. Daarom proberen we bepaalde dingen te regelen. 

Dit weekend organiseren we op zaterdag en zondag van 14.00 - 16.00 uur een moment waarop je in een wuif- en belzone een bezoek kan brengen aan een familielid. Daarbij kan je aan een raam met elkaar bellen. Op die manier kunnen familieleden elkaar zien en ook contact met elkaar hebben. 
 
De volgende mogelijkheden zijn voorzien:
 
Residenties Aster, Edelweiss en Freesia:  aan de ramen van de kamer zelf op de gelijkvloers 
Residentie Begonia: raam aan het seniorenatelier
Residentie Calla: raam aan Café Klets-kop 
Residentie Dahlia: dubbele deur aan zijkant Café Klets-kop

  • Gelieve in te schatten of dit mogelijk is voor je familielid. Wens je dan deel te nemen aan zo'n vitrinebezoek? Neem dan contact op met de wooneenheid waar je familielid is om het juiste moment af te spreken waarop je komt. Dat kan telefonisch of per mail. Gelieve dit te doen voor 20.00 uur. 

Residentie Aster: daga@wznedegem.be      /   03 450 84 25
Residentie Begonia: dagb@wznedegem.be   /   03 450 84 26
Residentie Calla: dagc@wznedegem.be   /   03 450 84 27
Residentie Dahlia: dagd@wznedegem.be   /   03 450 84 23
Residentie Edelweiss: dage@wznedegem.be   /   03 450 84 22
Residentie Freesia: dagf@wznedegem.be   /    03 450 84 24
 
2.  Bewoners worden afgeraden het gebouw te verlaten (gelet op de plicht tot isolatie nadien). Daarom zorgen we ervoor dat alle bewoners in de binnentuinen kunnen wandelen. Die binnentuinen worden de komende dagen extra aangekleed. We besteden ook extra aandacht aan de terrassen. Zo willen we de bewoners toch nog optimaal laten genieten van de buitenlucht. 

3. Twintig partners komen tot vandaag (meestal) dagelijks middageten bij hun man of vrouw. Om veiligheidsredenen voor de oudere zelf, raden wij families aan om andere oplossingen te zoeken.

In afwachting zullen we, zolang er intern geen besmettingen zijn vastgesteld, de reeds voor de coronacrisis geregistreerde hoogbejaarde mee-eters, tijdelijk verder hulp verlenen MITS zij op de kamer eten en blijven, maximaal tot 18.00 uur.   
Hoe minder mensen het gebouw betreden, hoe beter dat is om het virus te beperken.

4. Ook in palliatieve situaties wordt er een uitzondering gemaakt op de regel. De residentie informeert op dat moment de familie en nodigt hen uit te komen mits gedurende het bezoek op de kamer te blijven. 

Datum van het bericht: vrijdag 13 maart 2020