Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

UPDATE: extra maatregelen rond het voorkomen van het Coronavirus in het WoonZorgNetwerk Edegem

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
corona

UPDATE: extra maatregelen rond het voorkomen van het Coronavirus in het WoonZorgNetwerk Edegem


Momenteel zijn er geen vermoedens van besmettingen. We doen er alles aan om het virus te voorkomen. In samenspraak met alle medewerkers proberen we onze bewoners zo goed mogelijk te beschermen. Handhygiëne is hierbij van essentieel belang. In het gebouw is er ook handalcohol aanwezig. 

Vanuit het agentschap Zorg en Gezondheid zijn er enkele richtlijnen die we opvolgen. Daarom nemen we volgende maatregelen:   
 

Extra infosessies rond de verdere maatregelen in verband met het virus.


Ook vandaag, 11 maart, zijn er extra infosessies voor familieleden. Die vinden vandaag nog plaats in Café Klets-kop om 15.00 uur en 20.00 uur. Iedereen is hier welkom om vragen te stellen. 

Eén hoofdingang

Vanaf 12 maart 2020 kan je het woonzorgcentrum enkel nog betreden en verlaten via de hoofdingang. Alle andere ingangen worden gesloten. 

Beperkte openingsuren voor bezoekers

Zorg ervoor dat je het bezoek tot het meest essentiële beperkt. Heb je symptomen van ziekte of infecties zoals hoest of koorts. Kom dan zeker niet op bezoek!

Vanaf 12 maart 2020 zijn er ook vaste openingsuren: 10.00 - 18.00 uur.
Kan je daartussen niet aanwezig zijn? Maak dan een afspraak bij de residentie van je familielid om langs te komen. Enkel mensen boven de 16 jaar zijn toegelaten.

Bovendien zal er een register in de inkomhal liggen waar je je als bezoeker moet registreren met je naam, je geboortedatum, de naam van de resident die je bezoekt en de kamernummer. 

Meer activiteiten op de residenties

We organiseren de komende periode meer activiteiten op de residenties zelf. We gaan actief in gesprek met onze medewerkers hoe we dat concreet aanpakken. Alle grote activiteiten die in het PEPS-familiemagazine staan, worden wel zeker afgelast tot en met dinsdag 31 maart. Over de (mogelijke) doorgang van de Paasbrunch beslissen we op 31 maart naar verdere richtlijnen van de Vlaamse Overheid. 
 
Café Klets-kop gesloten, wel mogelijkheid tot take-away

Vanwege de strikte richtlijnen van het agentschap Zorg en Gezondheid dienen we vanaf 20 maart 2020 Café Klets-kop en het Lokaal Dienstencentrum Den Appel te sluiten voor externe bezoekers. Om klantgericht te werken, besloten we wel een take-away op te richten. Je kan dus wel nog steeds een drankje of een hapje halen aan de bar van Café Klets-kop om te benuttigen op de residentie zelf. 

Extra babbelbox in de inkomhal

In de inkomhal plaatsen we vanaf morgen ook een extra babbelbox. Daar kan je je bezoek ook steeds registreren of extra informatie verkrijgen. We proberen via nieuwsbrieven, de digitale schermen en onze sociale media (Facebook en website)  zo snel en zo concreet mogelijk met jou als familielid te communiceren over de verdere vorderingen in verband met het Coronavirus. 

Download

Datum van het bericht: woensdag 11 maart 2020