Naar inhoud

Café Klets-kop

Museum E!

Immaculata beschikt over een moderne cafetaria met een groot en zonnig terras. Bezoekers kunnen alle dagen van 14 tot 17u steeds terecht in 't café. Deze wordt opengehouden dankzij de inzet van een twintigtal vrijwilligers.

Het cafetariateam staat er borg voor dat er dagelijks een gezellige sfeer aanwezig is. Ze staan met een glimlach en een vriendelijk woord achter de toog paraat om u te helpen!

Museum E!

Immaculata is in 2014 gestart met een totaal veranderingstraject gericht op hoffelijkheid, beleving en het creëren van een uniek decor. We hanteren ook voortaan een nieuwe visie:

We werken aan een uniek woonzorgcentrum waar gastvrije zorg voor bewoners een memorabele belevenis wordt voor de hele familie.

Met Museum E! wil WZC Immaculata een uniek en gastgericht decor uitvouwen dat onze visie ondersteunt en faciliteert. De E! van Museum E! staat voor Ervaren: ervaren van samen plezier beleven, van nieuwe sociale netwerken die vorm krijgen, van de mogelijkheden die hedendaagse kunst biedt in relatie tot ouderen en hun omgeving.

Het wil bezoekers dichter bij elkaar brengen; en dit nét op het moment dat in ieders biografie ‘zorg voor zorgbehoevende ouderen” centraal staat. 

Drie pijlers die dit project invulling geven: een kunstenatelier, sokkels en vitrines met kunst uit de collectie van het M HKA en museumvitrines aan elke kamerdeur. 

Samenwerking M HKA

Al van bij de opstart van het project Museum E! kregen we advies en ondersteuning van het Museum Hedendaagse Kunst in Antwerpen (M HKA). Vanuit hun project ‘Meet me @ M HKA’ hebben zij ervaring opgedaan in het werken met hedendaagse kunst en ouderen met dementie. Deze expertise willen ze graag delen, maar ook verder zetten buiten de muren van het museum in Antwerpen. De samenwerking tussen dit museum en het WZC krijgt ondermeer vorm in het tentoon stellen van kunst uit de collectie van het M HKA in het WZC en het ondersteunen van onze museumgids Anneke Blennerhassett.

Museumvitrines

Vitrines aan elke kamerdeur op de wooneenheden Aster, Begonia en Calla zullen deel uitmaken van ons gastgericht decor. Deze vitrine is een stukje museum voor elke bewoner en familie. Via een biografisch gerichte invulling met voorwerpen, teksten, foto’s, … kunnen families en bewoners zichzelf voorstellen, uiteraard binnen ieders eigen gestelde grenzen. Op de wooneenheden Dahlia, Edelweis en Freesia zullen afficheborden aan elke kamerdeur voor beeldmateriaal en een grote vitrinekast voor grotere kunstwerken eenzelfde doel hebben: aanzetten tot en ondersteunen van sociale netwerken.

Welkom in Museum E!

NIEUW!!!: Ontdek de nieuwe collectie kunstwerken uit het M HKA

Woonzorgnetwerk Edegem kan beroep doen op een uitgebreide kunstcollectie van het Museum voor Hedendaagse Kunst te Antwerpen, afgekort ‘M HKA’. Om de zes maanden ontdekt u nieuwe kunstwerken in de inkomhal en Café Kletskop. Vanaf januari 2020 zijn enkele werken te bekijken die – met een kwinkslag - geïnspireerd zijn op het nieuwe modeseizoen  ‘Spring/summer 2020’.

Benieuwd welke betekenis of verhaal er achter de werken schuilt? Raadpleeg alvast de mini- brochure voor meer informatie.

Overzicht:

Aanverwante thema's